intro

Voor meer info en aanbieding: klik hier

INTRODUCTIE

Zolang ik me kan herinneren heeft tekenen en schilderen mijn hart gehad. Het lievelingsvak zowel op de lagere als op de middelbare school. Vreemd genoeg werd het toch niet de Kunstacademie, maar de School voor Journalistiek. Maar verf en kwasten raakten niet in de vergetelheid.

De Gooise Academiein Laren was de plek waar ik onder professionele begeleiding de techniek van portretschilderen wat meer onder de knie kreeg. Portret had eigenlijk altijd mijn voorkeur en in de loop van de jaren zijn er dan ook heel wat koppen in de verf gezet.

Naast portretten schilderde ik graag stillevens en steigerende en galopperende paarden.

Alles werd anders toen onze zoon na een vreselijke ziekte op veertienjarige leeftijd overleed in oktober 2001.

Hij had in de periode van ziek zijn heel veel steun gehad aan de Psalmen uit de bijbel. Elke avond lazen wij op zijn verzoek een psalm.

Na zijn overlijden voelde ik een enorm verlangen om die ‘gebeden’ van David te gaan schilderen. Maar hoe?

Abstract schilderen was niet iets wat ik kon of wilde. Het moesten figuratieve symbolische schilderijen worden, waar voor de kijker toch nog wel het een en ander te ontdekken valt.

Ik vond het een hele worsteling om iets op het doek te krijgen zonder een voorbeeld waar je je op kon richten, maar genoot daar gek genoeg ook wel van. Het was in de eerste plaats ‘rouwverwerking’ waar ik mee bezig was. Groot was dan ook mijn verbazing toen bleek dat mijn psalmen ook door anderen gewaardeerd werden. Er kwamen zelfs voorzichtige vragen of ik ze ook zou willen verkopen.

Inmiddels zijn 25 psalmen geschilderd. En een droom is uitgekomen: 24 psalmenschilderijen zijn opgenomen in het boek Psalmenpalet. Op de pagina ´Media`kunt u er meer over lezen.

Christa Rosier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer info en aanbieding: klik hier